facebook facebook
linkedin linkedin
pinterest pinterest
instagram instagram
Despre mineArticoleWorkshopCum te ajutColaborăriReflecţii cotidieneParentingContact
image 1
image 1
image 1
image 1
image 1
image 1
image 1
image 1
Cum te ajut

Psihoterapia este o modalitate de tratament cuprinzător, deliberat și planificat, prin mijloace și metodologii științifice, având un cadru clinic și teoretic, centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferință psihosociale și/sau psihosomatice și comportamente disfuncționale. (definiția dată psihoterapiei de către FRP- Federația Română de Psihoterapie). Psihoterapia este o relație interpersonală intenționată utilizată de un psihoterapeut cu formare de specialitate cu scopul de a ajuta un client sau pacient privitor la problemele sale de viață. Cel mai important element în psihoterapie la ora actuală este relația terapeutică - factor comun în toate orientările terapeutice.

(...)Consilierea psihologică este o intervenție psihologică care se adresează persoanelor aflate în situații de criză, sau care se află în impas în ce privește rezolvarea unor situații din viață personală sau profesională. În consilierea psihologică se urmărește găsirea unor soluții legate de problemele actuale/curente cu care se confruntă clientul.

Consilierea psihologică este similară psihoterapiei în multe privințe, însă se adresează în special prevenirii apariției tulburărilor psihologice, în timp ce psihoterapia are o arie mai mare de intervenție, cuprinzând și intervențiile psihologice pentru patologii specifice.

Consilierea psihologică necesită o perioada mai scurtă de timp dec&ac (...)
Dezvoltarea personală urmărește autocunoașterea și adaptarea cât mai eficientă la mediu prin dezvoltarea și deprinderea unor abilități și capacități. Sesiunile de dezvoltare personală urmăresc și un transfer de informație și proceduri din domeniul de specialitate pentru probleme concrete și personale cât și pentru unele de interes general (adaptare in mediul social, norme, reguli, rutine) (transmitere de „know how” și „how to do”) De asemenea, unul din scopurile dezvoltării personale este și totodată și prevenția diverselor problemele emoționale, cognitive și de comportament, specifice diferitelor vârste ale copilului/adolescentului.

(...)Psihoterapia de cuplu se adresează partenerilor de viață, căsătoriți sau nu, atunci când aceștia traversează momente dificile sau consideră ca au intervenit modificări în dinamica de relaționare pe care nu mai știu cum să le gestioneze. Aceste modificări pot fi (și nu se reduc la): nivelul de satisfactie al vietii în doi s-a diminuat foarte mult, cuplul se află într-un impas considerat major, infidelitatea unuia sau ambilor parteneri, divorț, apariția unui membru nou în familie, alterarea relației sexuale, diverse traume personale ce se repercutează în viața de cuplu, etc.

Acest tip de psihoterapie are ca scop atingerea unor obiective de cuplu specifice, agreate de ambii partenerii și nu a unor obiective individuale. Cei doi parteneri ai cup (...)
Sesiunile de parenting se adresează părinților care se confruntă cu diverse probleme/situații greu de gestionat, sau care sunt o noutate, în demersul educației celui mic. Sesiunile de parenting presupun transfer de informații, suport din partea psihoterapeutului în găsirea unor soluții adecvate nevoilor individuale și specifice fiecarei familii.

Sesiunile de Parenting pot avea loc individual (centrate pe nevoile proprii) sau în grup (informare, suport și intervenții specifice).

(...)Evaluarea psihologică și orientarea vocatională/orientare în carieră

Orientarea vocațională (orientarea profesională, orientarea în carieră) este procesul prin care  clientul se cunoaște pe sine și descoperă gradul de compatibilitate între propriile trăsături personale (interese, trăsături de personalitate, aptitudine intelectuală etc.) și o viitoare școala/universitate sau carieră alese.

Procesul de orientare în carieră are în vedere urmatoarele considerente (și nu numai): interesele personale, trăsăturile de personalitate, nivelul de inteligență, valorile personale, cunoștințele și abilitățile și aptitudinile personale.

(...)
Nu ai timp sau îţi este imposibil să ajungi la cabinet?
Nicio problemă, te pot ajuta prin intermediul Skype!