facebook facebook
linkedin linkedin
pinterest pinterest
instagram instagram
Despre mineArticoleWorkshopCum te ajutColaborăriReflecţii cotidieneParentingContact
image 1
image 1
image 1
image 1
image 1
image 1
image 1
image 1
Când visul devine realitate… Împreună cu Seeding Knowledge Foundation
2016-04-19

cand_visul_devine_realitate.jpg

Îmi doream de ceva vreme un nou început. Lucram de ceva timp la cum să pun visul meu cel mai mare în aplicare. Cred cu tărie în schimbare. Cred în curajul de a-ți urma visul! Și, mai cred totodată, că atunci când alegi să iți trăiești visul, când îl îmbrățișezi cu toată puterea, începi să descoperi oameni noi, oameni care sunt și ei în drumul lor spre împlinirea visului cel mai de preț.

Mi-a venit în minte atunci, că poate drumul pe care nu am mai fost până acum nu este unul pe care nu a mai fost nimeni, niciodată. Este un drum nou pentru mine, cu oameni noi în viața mea, iar oamenii aceștia la rândul lor, poate sunt tot la prima lor călătorie pe acest drum, spre împlinirea visului lor. E un drum spre a deveni ceea ce ne dorim cu adevărat, drumul care ne va dezvălui cine suntem și ce putem cu adevărat.

În această dorință de a deveni psihoterapeut, am agrenat toate forțele și energiile pozitive, ale mele precum și cele din Univers. Mi-am spus, că în fiecare dimineață avem 2 opțiuni: să visezi în fiecare noapte visul tău, sau să te trezești și să începi să lucrezi la a-l pune în aplicare. Așadar, hotărâtă fiind să o fac, mi-am spus că în acest demers voi imbrățișa începuturile. Mi-am facut promisiuni. Mi-am spus că am nevoie să am încredere în mine și am pornit în marea călătorie.

În aceasta incursiune a mea spre trăirea visului, una dintre provocările pe care mi le-am propus la început de an a fost de a părăsi mediul corporatist (în care am trăit, visat, sperat aproape 10 ani) și de a merge cumva „back to roots” la prima mea dragoste, mediul organizațiilor nonguvernamentale. Acolo unde, în fiecare zi, te trezești cu dorința de a face diferența în viața unei persoane care are nevoie de tine.

S-a întâmplat ca această călătorie frumoasă a mea, să înceapă cu Seeding Knowledge Foundation. Pe principiul: atunci când iți dorești foarte tare un lucru, parcă simți cum Universul conspiră la îndeplinirea lui, așa și eu, am avut privilegiul de a lua parte la misiunea fundației, culmea, și ea, la început de drum. Până la urmă, miracolele încep să apară atunci cand depui cel puțin aceeași energie înspre realizarea dorințelor precum o faci în a-ți hrăni temerile. Dar nu despre temeri vreau să vă scriu astăzi, ci despre frumusețea acestui nou început în viața mea, care a fost așa cum se spune: it is magic if it is love at first sight.

Seeding Knowledge Foundation a venit ca un răspuns din Univers exact pentru mine și exact în momentul în care am fost, poate, pregătită pentru a-l primi. Am simțit atunci cum fiecare început vine din alte începuturi care iau sfârșit. Până la urmă, lucrurile pe care ti le doresti cu adevărat, nu vin niciodată din zona de confort. Și când ieșim din zona de confort, ceea ce odată a fost necunoscut și poate înfricoșător, devine încet, încet noua normalitate în viața noastră.

Învățăm multe din începuturi. Primul lucru e că fiecare pas pe care îl faci e diferit. M-ați întreba, poate, dacă începutul nu e greu? Aș răspunde: nu e întotdeauna ușor. M-ați întreba, poate, dacă mi-a venit vreodată ideea să renunț? Aș răspunde cu o altă întrebare: atunci când un copil învață să meargă și în acest demers, cade de 50 de ori, se gândește oare să își pună întrebarea: poate nu e pentru mine? Cred că forța, rezistența, nu vine din ceva ce știam să facem, ci vine din depășirea situațiilor pe care am crezut odată că nu le putem rezolva.

Seeding Knowledge Foundation este acum, pentru mine, noua normalitate. Este o echipa frumoasă de colegi, de copii și de părinți, toți angrenați în a construi un „Viitor prin educație”. Un viitor al copiilor care și ei, la rândul lor, se află în pragul primului pas pe acest drum.

Acesta a fost doar începutul! Acum mă gândesc la cum vom crește împreună, la cum vom construi viitorul lor prin educație, prin iubire, prin prezență activă, prin ghidaj, motivație și perseverență!

Bogdana Păcurari – Psihoterapeut

Mai poţi citi:
Nu ai timp sau îţi este imposibil să ajungi la cabinet?
Nicio problemă, te pot ajuta prin intermediul Skype!