facebook facebook
linkedin linkedin
pinterest pinterest
instagram instagram
Despre mineArticoleWorkshopCum te ajutColaborăriReflecţii cotidieneParentingContact
image 1
image 1
image 1
image 1
image 1
image 1
image 1
image 1
Psihoterapie de cuplu și familie
2016-10-12

psihoterapia_de_cuplu.jpg

Psihoterapia de cuplu se adresează partenerilor de viață, căsătoriți sau nu, atunci când aceștia traversează momente dificile sau consideră ca au intervenit modificări în dinamica de relaționare pe care nu mai știu cum să le gestioneze. Aceste modificări pot fi (și nu se reduc la): nivelul de satisfactie al vietii în doi s-a diminuat foarte mult, cuplul se află într-un impas considerat major, infidelitatea unuia sau ambilor parteneri, divorț, apariția unui membru nou în familie, alterarea relației sexuale, diverse traume personale ce se repercutează în viața de cuplu, etc.

Acest tip de psihoterapie are ca scop atingerea unor obiective de cuplu specifice, agreate de ambii partenerii și nu a unor obiective individuale. Cei doi parteneri ai cuplului iși vor fixa obiective comune și vor lucra la atingerea lor cu ajutorul psihoterapeutului.

Psihoterapia de familie se adresează familiilor cu copii, căsătoriți sau nu, atunci când aceștia traversează momente dificile, se află într-un impas sau au suferit o traumă, sau diverse alte situații specifice (apariția unui membru nou în familie, plecarea/părăsirea mediului familial a unui membru, etc).

Acest tip de psihoterapie are ca scop atingerea unor obiective specifice ale familiei și agreate de membri ei împreună cu psihoterapeutul. Principala caracteristică a psihoterapiei de familie este centrarea asupra nevoilor membrilor familiei și îmbunătățirea calității relației dintre membri.

Mai poţi citi:
Nu ai timp sau îţi este imposibil să ajungi la cabinet?
Nicio problemă, te pot ajuta prin intermediul Skype!