facebook facebook
linkedin linkedin
pinterest pinterest
instagram instagram
Despre mineArticoleWorkshopCum te ajutColaborăriReflecţii cotidieneParentingContact
image 1
image 1
image 1
image 1
image 1
image 1
image 1
image 1
Un cuplu divorţează la fiecare 4 minute în România. Cum poate fi evitata separarea
2019-08-27

IMG_1602.JPG

Studiile recente spun că dedicăm copiilor noștri cel mai mare procent din timpul nostru liber și că acesta este cel mai mare procent din istorie.

Totodată, se pare ca nevoile cuplului și timpul dedicat cuplului atinge cel mai mic procent din timpul nostru liber.

Și atunci, probabil nu întâmplator, ne confruntăm cu cea mai mare rată de divorț din istorie.

Vedeți atasat un material pe cuplu - familii, relații funcționale și disfuncționale și impactul asupra copiilor, filmat pentru Antena 1 - Observator, împreună cu Domnica Petrovai, pe care o admir tare ca om, un model de profesionalism pentru mine!

Mulțumim Francesca Simionescu pentru încă o oportunitate de a transmite un mesaj legat de faptul că bunăstarea relației de cuplu are cel mai mare impact asupra stării de bine a copiilor și asupra calității relațiilor în familie!

 

https://observator.tv/…/cuplu-divort-romania-sfaturi-casnic…

 

Divorţul nu mai este demult privit ca un subiect tabu. Regulile nescrise ale societăţii nu îi mai constrâng pe parteneri să rămână împreună indifierent de ce simt. Aşa se face că în Danemarca poţi să divorţezi completând un simplu formular online, Irlanda a liberalizat divorţul iar la noi, o căsnicie se desface la fiecare 4 minute. Sunt însă şi state unde nu se ajunge rapid la divorţ.

Potrivit specialiştilor, între motivele de divorţ apar infidelitatea, violenţa, lipsa înţelegerii dar şi apariţia copiilor.

Explicaţia este simplă: apariţia copiilor înseamnă un al treilea rol pe care adulţii trebuie să şi-l asume. Cel de părinţi, pe lângă cel profesional şi de soţ/soţie.

Aşadar, pentru o relaţie sănătoasă, important este să se prioritizeze şi nevoile cuplului iar adulţii să petreacă timp de calitate împreună. Asta nu înseamnă să cinăm cu partenerul şi să vorbim tot despre probleme, ci să ne detaşăm măcar 10 minute pe zi de viaţa cotidiană şi cel mai important, să nu ne certăm în faţa celor mici. Asta le dă lor sentimentul de siguranţă.

Soluţia pentru a nu se ajunge la divorț ar fi conştientizarea faptului că este nevoie de o educaţie premaritală. Mai exact, mai bine facem terapie de cuplu înainte de căsătorie decât ca să o salvăm.


 


 

 

 

Mai poţi citi:
Nu ai timp sau îţi este imposibil să ajungi la cabinet?
Nicio problemă, te pot ajuta prin intermediul Skype!